Български
News page header image

Новини

Днес отбелязваме Международния ден за безопасен Интернет

На днешната дата за 12-ти път се отбелязва в световен мащаб Денят за безопасен Интернет (Safer Internet day). Тази година събитието се отбелязва под мотото „Да създадем по-добър Интернет заедно“. Стотици организации се ангажират с каузата да направят Интернет пространството по-сигурно място за децата и младите хора, а използването на дигиталните технологии - по-отговорно и положително.

В епоха на социалните мрежи и бум на мобилни устройства, децата са основен обект на тормоз в онлайн пространството. Затова и акцентът на днешния ден е върху предпазването на децата и младите хора в онлайн пространството и предотвратяване на така наречения „вирус на кибер тормоза“. Този ден призовава младите хора, родители, учители, компании и всички, които са ангажирани с онлайн пространството, да се обединят за създаването на по-добро и сигурно онлайн общество.

За повече информация можете да посетите официалния сайт на събитието, както и видео представянена Международния ден за безопасен Интернет. Също така можете да видите и карта на всички държави, които отбелязват днешния ден.

Всички новини